Serves (2 people )
Cooking time: 20 minutes
1. Healthy Eaters
2. Gluten Free
3. Gym lovers
4. People living in Dorms or live alone
Ingredients you will need for Quinoa :
- 1 cup quinoa
- 2 cups of water
- 1 tsp. salt
- 1/2 bunch chopped parsley
Ingredients you will need for Dressing :
- 4 tbsp. olive oil
- 1 garlic clove crushed
- 1 tsp. salt
- 1/2 tsp. pepper
Ingredients you will need for Topping:
- 1 zucchini sliced
- 1 Red bell pepper sliced
- 1 yellow bell pepper sliced
- 1/4 cup pine nuts roasted
Method:
- First make the dressing ,In a bowl place oil ,salt ,pepper and crushed olive and rest aside.
- Then place the quinoa in a sieve and run under water and watch vigorously.
- Then place a quinoa in a pan (make sure it is slightly big as the quinoa will double in size)
- Add 2 cups of water and salt and bring to boil.
- Then simmer for 10 to 15 mins ( until the quinoa has become fluffy or until most of the water has been absorbed)
- Then take of the heat and mix in chopped parsley and dressing mixture.
- On a Grill pan place zucchini ,bell peppers until they get a grilled effect.(no oil needed)
- Take another pan and heat well place pine nuts till they turn golden brown.
- To plate place quinoa in a bowl and then flip onto a plate ,then add the vegetables and pine nuts.
Notes:
1. You can add chicken or cheese to this if you like.
2. You can also substitute the parsley with coriander instead.
3.You can find Quinoa in your local supermarkets / hypermarkets . I got mine from Spinneys
المكونات التي سوف تحتاج للكينوا:
المكونات التي سوف تحتاج للصلصلة:
كيفية صنع سلطة الكينوا
يخدم (2 أشخاص)
وقت الطهي : 20 دقيقة
مصممة الوصفة مع أربع مجموعات من الناس في الاعتبار :
1 . أكلة صحية
2 . خالية من الجلوتين
3 . عشاق نادي رياضي
4 . الناس الذين يعيشون في مساكن الطلبة أو يعيشون لوحدهم
المكونات التي سوف تحتاج للكينوا:
1 كوب الكينوا
2 كوب من الماء
1 ملعقة صغيرة ملح
1/2 باقة بقدونس مفرومة
المكونات التي سوف تحتاج للصلصلة:
4 ملاعق كبيرة زيت الزيتون
1 القرنفل المجروش
1 ملعقة صغيرة ملح
1/2 ملعقة شاي فلفل
المكونات التي سوف تحتاج للاضافات:
شرائح 1 كوسة
شرائح الفليفلة الحلوة الحمراء 1
شرائح 1 الأصفر الفلفل الجرس
تفحم 1/4 كوب صنوبر
الأسلوب:
1 . تأكد أولا للصلصلة، وضع في وعاء زيت، الملح ، الفلفل وزيت الزيتون سحقت وإرتاح
جانبا.
2 . ثم ضع الكينوا في منخل و تعمل تحت الماء ومشاهدة بقوة.
3 . ثم وضع الكينوا في مقلاة (للتأكد من أنها كبيرة قليلا كما سوف يتضاعف حجم الكينوا )
4 . إضافة 2 كوب من الماء والملح ويغلى المزيج .
5 . ثم يترك على نار خفيفة لمدة 10 إلى 15 دقيقة ( حتى يصبح الكينوا رقيق أو حتى يتم امتصاص معظم الماء)
6 . ثم تقلل من الحرارة وخلط في البقدونس المفروم و خليط الصلصة.
7 . على الشواي ضع الكوسة، الفلفل حتى الحصول على تأثير المشوية. (لا حاجة للزيت)
8 . خذ مقلاة أخرى وحرر بشكل جيد مكان الصنوبر حتى أن تتحول لونها بنيا ذهبيا .
9 . ضع الكينوا في وعاء ثم الوجه على طبق ، ثم تضاف الخضار و الصنوبر والجوز .
ملاحظات:
1 . يمكنك إضافة الدجاج أو الجبن ل هذا إذا أردت.
2 . يمكنك أيضا استبدال البقدونس بالكزبرة إذا كنت تريد.
3 . يمكنك أن تجد الكينوا في محلات السوبر ماركت / محلات السوبر ماركت المحلية الخاصة بك .
No comments:
Post a Comment